Lets Travel

Dagje of weekend zeilen op de Waddenzee, IJsselmeer of Friese meren

Zeilen op Zee, IJsselmeer of Friese meren
vanaf
€ 28,00
p.p.p.n.

Zeilen op Zee, IJsselmeer of Friese meren

0 Nederland, Waddenzee, IJsselmeer of Friese meren

U wilt misschien een zeilschip (klipper) huren? Vanuit Harlingen heerlijk met een zeilschip zeilen op de Waddenzee of IJsselmeer? Voor een origineel bedrijfsuitje, familieweekend of een ontspannen zeilvakantie? Huurt u eens een zeilschip. Op deze pagina bieden we 2 zeilschepen, beide zijn comfortabel ingericht met respectievelijk zeven en tien tweepersoonshutten. Wenst u nog meer accommodatie? Neem ook dan gerust contact met ons ... lees meer >>

Eigenschappen

Over "Amic"

Op de Waddenzee of IJsselmeer zeilen met de klipper Amicitia is een sensatie. Met de wind vol in de zeilen is het letterlijk genieten geblazen. De klipper Amicitia is o.a. te huur voor dagtochten, meerdaagse zeiltochten, bedrijfsuitjes en familieweekenden. Ook voor populaire festivals als Oerol, Sail Amsterdam, Vlootdagen Den Helder of de Ronde om Texel hijsen wij graag de zeilen!

De tweemastklipper Amicitia is in 1889 gebouwd als zeilend vrachtschip. Jarenlang werden biertransporten in de zuidelijke Nederlanden gevaren. Later is de klipper Amicitia omgebouwd tot een comfortabel charterschip. Tegenwoordig is de Amicitia een comfortabel zeilschip met zeven tweepersoonshutten. Het gemoedelijke dagverblijf vormt de entourage voor gezellige avonden, aan dek bevindt zich een veilige kuip.

De schipper is naast enthousiast zeiler ook gediplomeerd wadloopgids. Hij deelt graag de betovering van het Wad met al haar facetten zoals droogvallen, wadlopen en zelfs zeilen bij nacht. Andere mogelijkheden zijn een natuurreis op het Oostwad of het verkennen van de Waddenzee in de wintermaanden. Aan boord van de Amicitia wordt u één met het mooiste natuurgebied van Nederland.

Over "Alex"

Zeilschip Alexandra is de nieuwste aanwinst. Het zeilschip Alexandra is een robuuste Zuid-Hollandse rivierenklipper en heeft Harlingen als thuishaven. Zeilen met de Alexandra geeft haar gasten een machtig gevoel. Voel de snelheid van het zeilschip en geniet van het prachtige decor van de Waddenzee of het IJsselmeer.

Klipper Alexandra is een zeilschip dat in 1895 op de beroemde werf Duivendijk in Lekkerkerk is gebouwd. Tot in de 70-er jaren heeft de Alexandra als vrachtschip gevaren en van 1975 tot 1990 lag het als woonboot aan de kade. Anno 2011 wacht onze gasten een zeer gezellig dagverblijf en ruime tweepersoons hutten met wasgelegenheid. Op het ruime achterdek is zitgelegenheid gemaakt, alwaar u van het prachtige uitzicht kunt genieten!

Tijdens een zeiltocht mag u uiteraard actief meedoen. Naast het bedienen van de zeilen mag u zelf het roer in handen nemen. Niets is mooier dan zo'n groot schip door de golven te sturen. Een actieve dag zeilen maakt hongerig. De klipper Alexandra is voorzien van een compleet ingerichte keuken. Hier kan u uw kookkunsten etaleren. Heeft u geen zin om te koken? Geen nood! Wij kunnen ook de catering voor u verzorgen, ook bij meerdaagse zeiltochten.

Klippers Amicitia en Alexandra huren

Zeilen, ontspanning, wadlopen en pittoreske dorpjes bezoeken. Raakt u al in de stemming? Huur dan eens één of beide klippers. Voor een onvergetelijke zeiltocht op de Waddenzee of IJsselmeer. Personeelsuitje, zeilvakantie, festivalbezoek (bv. overnachten bij Oerol of Sail Amsterdam). Veel is mogelijk. Zelfs in de winter varen wij uit! Neem contact met ons op en wij vertellen u graag de mogelijkheden!


Zeilen op Zee, IJsselmeer of Friese meren
eigenschappenprijzen
waardering
 algemene voorwaarden klant -  algemene voorwaarden partners -  privacy -  disclaimer